Pe 6 decembrie 2022, a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construirii Aeroportului Internațional Galați.

Este vorba de asocierea formată din 17 firme, condusă de firma bucureșteană Aduro Impex. „A fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/ Master Plan și Studiul de Fezabilitate (SF), necesare pentru Aeroportul Internațional Galați – Brăila, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La 100 de ani de la decretul regal de „construcţiune şi exploataţiune pentru navigaţiune aeriană pe rutele Bucureşti – Galaţi – Chişinău” și la 20 de ani de la momentul în care autorităţile gălăţene şi cele brăilene au anunţat construcţia unei zone metropolitane, cu un aeroport internaţional, care urma să coste 50 milioane de euro, în sfârșit, lucrurile se mișcă.

„Suntem mândri că avem ocazia să participăm la readucerea vremurilor de boom economic în Galați. Este o bucurie să ajutăm sutele de mii de români din zonă să poată să călătorească la standardele secolului XXI și să conectăm comunitatea de business de aici cu Europa.” a spus Cezar Șerban, director general Aduro Impex, liderul consorțiului de firme care vor întocmi studiul de fezabilitate.

„Este o onoare pentru noi să fim parte din acest proiect de renaștere a zonei estice a țării, o zonă care din punct de vedere al proiectelor de infrastructură a fost uitată. Este parte din misiunea noastră de români care construiesc România“, a spus Florin Petre, director adjunct Aduro Impex SRL.

Citește articolul integral: De Moș Nicolae, Galațiul a primit un aeroport internațional în ghetuțe

Alte articole